ik-ga-op-reis-en.reismee.nl

Cairns (Cape tribulation, Daintree national Park, Mossman Gorge & Great Barrier Reef :))

Allowa allemaal :)

'k moet ff denken, wat m'n laatste reisverslag ook al weer was..uhm..ik geloof vanuit Cairns. We zijn maandag op m'n verjaardag, weggereden uit Airlie Beach. We waren daar langer gebleven dan gepland, omdat de auto niet startte en er een onderdeel vanuit een andere stad moest worden gehaald. In Airlie Beach wasset weer regenachtig en somber, dus k was blij dat we door konden reizen..we hadden er inmiddels meer dan een week gezeten! We zijn in een keer doorgereden naar Cairns en zitten nu in Cairns City Backpacker Hostel. Een cheap hostel dit keer, 15 dollar per nacht :)..en t eten is gratis..tenminste de keuze van't eten is pasta of chili con carne ;). Maar je kunt je menu upgraden voor 5 dollar voor wat anders..dus dat is netjes! Tis een gezellig tentje waar je kunt eten en waar we de diner vouchers voor krijgen vanuit t hostel. Iedere avond live muziek, altijd leuk!

We zijn eergisteren naar Cape Tribulation geweest, een regenwoud wat grenst aan't strand. Daarnaast hebben we een cruise gedaan over de Daintree River, waar de zoutwaterkrokodillen (salties) leven. En jah hoor...wij hebben ze natuurlijk weer niet gezien :S..pff..dat was wel ff balen hoor! Die krengen zitten er altijd! Doen wij weer een tour..geen een te bekennen. Maar goed.., we zijn ook nog naar Mossman George geweest, een national park. Dat was wel mooi. Al om al weinig wilde dieren gezien, jammer genoeg. We hebben wel een spin gezien, zo groot als je hand..die ook in staat is om een vogel op te eten :s..beetje bizar..maar mooi om te zien!

Gister een rustig dagje gehad, ‘k ben naar de 'lagoon'geweest. Dat is een nagemaakt strandje..waar je kunt zwemmen. I.v.m de stingers (kwallen) is het niet toegestaan om te zwemmen in die zee..maar die lagoon is ook een prima alternatief :). Vandaag zijn we naar de Great Barrier Reef geweest! De bedoeling was eigenlijk om daar een introductie duik te doen, maar omdat ik last heb van kriebelhoest en dus om de havenklap moet hoesten..leek t me niet zo handig om te gaan duiken..dus dat was wel jammer!! Maar goed..dat bederfde eigenlijk helemaal niets!! We zijn naar de outer reef geweest om daar te snorkelen en't was prachtig! Zo kleurrijk en zo veel soorten verschillende mooie vissen! K keek m'n ogen uit! Op de foto's zie je er maar een paar, van alle soorten die ik voorbij heb zien komen. En't bizarre is..je zwemt echt dicht op't koraalrif..je moet zelfs voorzichtig met je flippers bewegen om't niet te raken. Natuurlijk zat er weer een stel idioten tussen, die gewoon gingen staan op't reef..klootzakken! Echt serieus..dat doe je gewoon niet! Tis verdomme beschermd gebied..ohh daar kan ik me zo kwaad om maken! We zagen ook een vis..'wally'ofzo..GROOT..echt niet normaal! De duikers hebben niet veel meer gezien dan ons..remko en tom zagen wel een haai voorbij komen..jammer dat ‘k die gemist heb..maarja..k zit hier nog een week..dus denk dat ik nog een keer ga! Waarom ook niet! Tis zo mooi! 'heb m'n ogen uitgekeken!

Voor nu..hebben we de laatste avond met elkaar (Bob, Tom, Jaqueline en Remko)...dus dat is wel jammer en zal vreemd zijn de eerste paar dagen..we hebben toch meer dan een maand met elkaar gereisd. Ze hadden me zelfs verrast op m'n verjaardag ..echt super leuk..zingen voor me..cadeaus in de ochtend..zo voelde ik me toch een beetje jarig!! 'k trakteerde mezelf op Baskin en Robbins..t meest goddelijke ijs dat bestaat..beter dan Ben en Jerry's..(klinkt ongeloofwaardig..maar tis echt zo!). Bob, Tom en Jaqueline vliegen morgen naar Alice Springs voor een outback tour..k vlieg een week later..omdat ik langer in Cairns wilde zijn. 'k wil nog een keer snorkelen (of duiken als die hoest weggaat!)..en nog een keer naar't regenwoud denk..ze hebben hier mooie dingen om te doen. Remko gaat hier op zoek naar werk, dus die zal ‘k nog wel zien denk de komende dagen. Dus..vanavond met z'n alle uit eten ('t laatste avondmaal!) haha..nee das niet waar..k zie bob weer terug met oud en nieuw in Bondi Beach :), Remko ook denk'k. Maarr..k ga er weer een eind aan breien! 'k zal de komende dagen iig nog in Cairns zijn!

Tot snel weer!

Kus van mij!

San

Kep je verhaal weer gelezen ;)
Wat een teringlijers dat ze op dat koraalrif gaan staan. Ik ga nu naar Leiden voor 30 vaccinaties te halen voor Afrika :S

Marcella

Sounds goooooood!
Hoop dat je nog kan gaan duiken!!
Have fun