From Outback Back in Civilization ;)
Allowa allemaal :)
Op de 29e nam ik m'n vlucht richting Adelaide met Quantas. Ik had een uurtje vertraging, maar alles verliep verder prima! Al blijf ‘k t toch altijd een beetje eng vinden..vliegen. Foute muziek smaak wel daar op de luchthaven, zo kwam Right Said Fred voorbij met Too Sexy..en zo waren er nog meer nummers die niet echt passend zijn voor op een luchthaven!! Haha. De vlucht duurde 2 uur geloof'k..dus was vrij snel in Alice Springs. Vergeleken met alle andere lange vluchten die ‘k al achter de rug heb. Geland in Alice Springs en eigenlijk beland je direct in een andere omgeving, alles is wat droger in Alice Springs en direct veel (hoge) rotsen en bergen..en vliegen (schijtbeesten!). Het dorpje had een aantal winkels en that was it. Veel Aboriginals die daar rondliepen, zwervend met flessen alcohol in de handen. Ze verkopen de goedkope Australische wijn pas na zevenen in de avond, omdat de Aboriginals anders al vroeg in de morgen zat zijn. Best triest eigenlijk als je nagaat dat t land eigenlijk van hun is, maar alles is over genomen door de Engelse kolonisten. Ze hebben ze eerst uit geprobeerd te moorden, 't geloof willen afnemen en nu zijn ze zo vervreemd van de maatschappij en lijden een vrij triest leven. Mensen hebben weinig respect voor ze gehad als je de geschiedenis mag geloven. Maarrrr..:) nu weer verder..positief!! Verder is het hier rond de 35 graden..erg warm dus..k begrijp dat t sneeuwt in Nederland..tis raar hoor!
Al snel leerde ik Nai en Tony kennen, komen uit Engeland. We zaten in 't zelfde hostel en zouden de dag erna (30 nov) de tour gaan doen naar de outback! De groep was echt super leuk, we hadden de tour met zo'n 18 man en Robert onze tour begeleider. De eerste dag gingen we naar Kings Creek Station. We sliepen in Swags..haha. Swags zijn slaaphoezen die je om je slaapzak heen doet om jezelf te beschermen. Er zat zelfs een klep op, zodat je jezelf helemaal kon afsluiten..tegen alle beesten..want we sliepen buiten. Haha, je moest niet Claustrofobisch zijn, want dan had je 'n probleem! De eerste dag gingen we naar een uitkijkpunt, was mooi om te zien. In de avond rond't kampvuur eten met z'n allen.
Tweede dag, zijn we een aardig stukje door gereden naar Watarrka (Kings Canyon), we moesten rete vroeg op :S..zoals eigenlijk iedere dag! En dan heb ‘k t niet over een uurtje of zes, nee om vier uur vertrokken we :S..Anders wasset veelste warm voor wandelingen en dus niet uit te houden in de outback. Daarna door naar Uluru, voor de zonsondergang. Was een mooie ervaring, wijntje erbij en een hoop gezellige mensen om me heen. De groep was gemengd, er waren Duitsers..Engelsen..een Frans meisje..Nederlanders..oh en mensen uit Azië (weet ff niet welk gedeelte) Dat maakte 't wel interessant moet ‘k zeggen en weer ff oefenen met m'n Engels! De 3 Nederlanders; Noel, Linda en Bastiaan..erg leuke tijd mee gehad. Als'k terug ben..ga k er zeker n bakje koffie doen. Verder was de sfeer gewoon top, hoe weinig we ook sliepen..iedereen leef enthousiast en aardig. Ik dacht laat ik aardig zijn en een praatje maken met die Aziaten (jongen en een meisje). Dus ik begin een gesprek..maar ik dacht dat ze uit Taiwan kwamen. Ik vroeg aan ze of er verschillen zaten in cultuur tussen Taiwan en andere Aziatische landen. Maar hun Engels was al beperkt..en ze gingen niet op me in maar zaten me dommig aan te kijken. 'k dacht..huh..tis toch een simpele vraag. Bleek 't dat ze niet uit Taiwan kwamen..en ze waren zo beperkt in hun taal..dat ze het totaal niet meer begrepen..haha. Ik zei tegen Nai..k heb m'n best gedaan!
De derde dag moesten we er uit om half vier geloof'k..we gingen naar de zonsopgang kijken van de Uluru. Was weer een plaatje natuurlijk. We zijn een eind gaan lopen door Kata Tjuta (The Olgas) naar de Valley of The Winds. Af en toe vertelde Robert er een prachtig verhaal om heen.. beetje chaotisch af en toe..dan viel er weer een stilte omdat niemand z'n prachtige verhaal vatte..haha..t was een bijzonder maar leuk figuur. Ik heb de rotstekeningen van de Aboriginals gezien, we zijn een stuk gaan lopen rond de berg Uluru. De avonden waren er voor uit te rusten en gezelligheid. Daarna weer je comfortabele swag in..k was kapot! Haha, want die bus..daar kon ‘k ook niet in slapen. M'n wallen gingen steeds lager hangen..haha.
Vierde dag, lange reis. Zo'n zes uur in de bus gezeten, de afstanden zijn immens..je onderschat't vaak..hoe ver het allemaal is. We gingen naar Coober Pedy een vrij bijzondere stad, haha. Als je er aan komt rijden is het net een schroot hoop. De 'opal' een bepaald soort steen komt daar vandaan en in't verleden hebben veel mensen in de mijnen er naar gezocht. De stad oogt was chaotisch maar is wel erg bijzonder, want vrijwel alles is ondergronds! Haha, we sliepen ook ondergronds in een grot..bijzondere ervaring. Tis een stuk cooler daar dan buiten in ieder geval en we sliepen voor't eerst weer gewoon op een matras! In de avond een pizza! Nice Nice.
De vijfde dag zijn we gaan rond rijden in Coober Pedy, tis erg vlak net een maanlandschap. Veel films zijn er in 't verleden ook over opgenomen. Nai, Tony en ik waren met momenten wel sarcastisch over de landschappen, haha. In de outback is alles voor uren hetzelfde eigenlijk..beetje saai! Als er dan verandering in landschap kwam, waren we helemaal enthousiast! Ach je moet toch wat..na lang in de bus zitten! En luisteren naar de foute muziek van Robert. Om half vijf in de ochtend zette hij laatst een nummer aan van Flight of the Conchord; Business class en een of ander Frans nummer..nou..haha..keb nog nooit zulke slechte muziek gehoord! Je moet't ff downloaden dan krijg je een beeld waar ‘k t over heb..haha. Tony en ik vroegen ‘m nog ter verzoek een keer aan. We eindigden de dag in 'Hart Lake'een opgedroogd zout water meer, erg bijzonder en mooi om te zien! In de avond sliepen we bij 't meer, in de Middle of No-where. Robert week wat af van't programma van de tour, deze slaapplek scheen mooier te zijn dan wat ze normaal aanbieden. Naja, prima. Komen we daar aan..staan we vast..door't zand! Haha. Alle tassen uit de Trailer gehaald en allemaal duwen om de bus uit't zand te krijgen. Wel gelukt, gelukkig. In de avond weer lekker bij't kampvuur gezeten, goeie gesprekken gehad en gelachen.
De laatste dag, had ‘k t ook wel een beetje gehad qua zitten in de bus dan. Weinig slaap, intensief, te weinig eten eigenlijk..maakte dat ik toch wel een beetje moe was! We zijn door gereden en langs Flinders Rangers gereden, 't regende ook..dus niemand had zin en fut in de wandeling. Haha. Maar door dat landschap hebben we een hoop wallibies gezien (kangeroes) en zelfs Emu's in 't wild..dus dat was wel bijzonder. Rijden we zo door dat park...opeens knal je tegen de stoel voor je aan..omdat de tourguide weer wat in't wild zag en enthousiast begint te reageren op wat ‘ie ziet..haha. Hij sloeg op tilt als'ie vogels zag vliegen met name duiven :S Tussen door hadden we nog ergens een stop, waar we zijn gaan BBQ'en. Ergens in de buurt van Adelaide..het was zondag en waarschijnlijk feest in 't dorp waar het hele dorp aanwezig was..zelfs live muziek. Was wel bijzonder om te zien, dat alle mensen bijeen kwamen voor een gezellige middag met elkaar.
Na dit, zijn we door gereden naar Adelaide. Nai, Tony en ik sliepen in't zelfde hostel (Blue Gulah Backpackers). We zijn in de avond met de hele groep uit eten gegaan in Adelaide, Chinees wezen eten. We hadden een menu met verschillende gerechten en zaten aan zo'n draaitafel..haha. Was super! Ik dacht nog ff genieten, voor ik op de noodles en de rijst met een simpel sausje weer overschakel in verband met de kosten! Haha. Over de outback, om heel heel eerlijk te zijn..de plekken die we hebben gezien waren prachtig..echt waar..maar tussen door..wanneer je van plek een naar plek twee gaat..en dus veel moet reizen..is alles qua landschap eigenlijk 't zelfde..beetje saai eigenlijk! Had k niet verwacht..juist omdat iedereen 't altijd heeft over 't ultieme gevoel van vrijheid in de outback'..tja..na een aantal uur..is dat wel genoeg..
Nu..heb ‘k net m'n was gedaan..alles was smerig door de stof en 't orange zand..haha. Strax ff Adelaide nog in, voordat ik vanavond met de bus richting Melbourne ga. Heb de nachtbus, elf uur rijden. Ipod maar weer opgeladen! Keb wel nieuwe cd's van Perry ook een jongen van de tour gekregen en films..dus vermaak me wel!
Naja..k zou zeggen! Tot later!!! En waarschijnlijk vanuit Tasmanie!
Kus van mij!!
nice story!
klinkt allemaal heel gaaf en zeeeer vermoeiend :)
die muziek, moet vast en zeker ultiem genieten zijn geweest hahaha
Lekker bezig Sjaak met je swag!!!
HAHAHAH Flight of the Conchord; Business class
Misschien moest je onwijs Chinees-Engels praten, misschien verstonden ze je dan wel :P