ik-ga-op-reis-en.reismee.nl

Tasmanie

Heee Hallo weer!!

Een berichtje vanuit Tasmanie :). Zit momenteel in Hobart en tis m'n laatste avond hier, maar de WIFI is gratis hier..dus dacht..k knal direct alles erop :))..cheap :P. Ik ben net terug van een vijf daagse tour door Tasmanie..en over Tasmanie kan ik eigenlijk heel kort zijn: het is er werkelijk waar prachtig! De natuurhier is zo overweldigend en divers, iedere minuut ben je omringd door verschillende landschappen. Ik ben erg onder de indruk van't (ei)land. Ik kwam vorige week woensdag aan in Laucheston. Een leuk plaatje om te zien, de huisjes in de heuvels gebouwd. 'k heb daar een wandeling gedaan van 3 uur..dat kon je gewoon vanuit 't hostel gratis doen. t was prachtig, dat zijn de eerste foto's trouwens! De dag erna had ik de shuttle bus naar Hobart, hier was Lisa ook. T meisje waarmee ik de tour had geboekt in Melbourne en die ik al eerder kende vanuit Sydney.

Vrijdag was de eerste tour dag we gingen naar Mount Field National Park (Russel Falls)..een aardig stukje lopen! Maar dat was eigenlijk bij alle wandelingen zo..k vond 't net als de outback tour..een vrij intensieve tour. Elke dag minstens 3 uur wandeling! Maar 'k moet niet zeuren..want je kreeg er iets prachtigs voor terug! We hebben Pandamelon's gezien..dat zijn kleine wallabi's..uit Tasmanie. Toen door naar Lake St. Clair, waar we opnieuw een end hebben gewandeld..naar Platypus Bay..Het ligt trouwens allemaal in 't World Heritage Wilderness Area..dus eigenlijk alles is beschermd gebied. De Platypus jammer genoeg niet gezien..dat is trouwens t vogelbekdier.., ze komen in de scherming vaak..maar wij waren er gewoon overdag.Hierna naar Frenchmens Cap gereden/gelopen.

Zaterdag naar Montazuma Falls geweest, een aardig zware wandeling! 'k had t koud!! Pfff..'t regende..Maar de watervallen waren mooi om te zien! Komen we terug in de bus..liggen er meerdere bloedzuigers op de grond..k dacht 't al..nat weer..lopen door National Park..grote kans op die krengen..'k kreeg de rillingen. Ik knijp'm echt voor die beesten..vind ze zo smerig..al doen ze niets. Toen we aankwamen in een plaatsje..direct alles gecheckd! Haha..maar gelukkig bloodsucker free ;)..haha. Hierna door gereden naar Henty Dunes..de zandduinen.

Zondag naar Cradle Mountain, een wandeling om Dove Lake. T regende jammer genoeg..en ik sterfde 't af van de kou! 't was echt super koud..t voelde alsof t vroor! In de middag kwamen we aan in een dorpje..was daar Sale..ik direct een winterjas gekocht voor heel goedkoop..k trok't niet meer! De wandeling om Cradle Mountain duurde twee uur, liep ik daar door de regen met m'n groene Poncho..mijn god..hahaa. Hierna zijn we naar een Honey Farm geweest, waar ze 40 verschillende soorten honing hadden! Echt te lekker!! 'k heb er zeker 20 geproefd..haha..suiker tekort na al die wandelingen!

Maandag eerst naar een Kaasproeverij geweest, was wel ff leuk en lekker om te doen. Hierna door naar Bay of Fires. Gelukkig wasset mooi weer! Omdat je de heldere blauwe kleur van't water zo beter ziet..komt alles gewoon veel mooier uit. Eigenlijk was dit een rustig dagje..verder niet veel gedaan. De plaatsjes waar we trouwens tussen door telkens stoppen ter pauze of om te overnachten..zijn erg apart. Vreemde huisjes, vreemde mensen..erg bijzonder.

Dinsdag (laatste dag) naar Wineglass Bay geweest. De look out was prima te bewandelen..hierna naar t strand..de tering. Wat een loop om weer terug te komen..t was vrij heftig kan ik je vertellen..haha..Lisa en ik waren kapot! Rond zes uur terug in Hobart waar we Fish en Chips zijn gaan eten samen met Bob..die nu ook in Hobart is..dus dat was hartstikke leuk om weer ff bij te kletsen. (bob is een van de jongens waar ik mee van Sydney naar Cairns heb gereisd, trouwens)..Morgen gaat m'n vlucht om tien uur..tis nu half twee..in de nacht..dus dat wordt ff een korte nacht..maarja boeie..k hoef morgen toch niet veel te doen! Relaxen in House At the Mansion..t hostel dat ik heb geboekt voor komende dagen in Melbourne ;))

Dit was m'n verhaal en ervaring in Tasmanie. Ik begreep dat Tasmanie aardig overeen komt met Nieuw Zeeland!! Ohh..nu heb 'k er nog meer zin in!!

Knuffel en Kus van mij :))

marcella

klinkt allemaal top!
goed om te lezen dat je ook moet afzien van de kou, ben je toch een beetje bij ons :)
goed om te horen dat je na al deze prachtige manier nog steeds uitkijkt naar NZ!
have fun in Melbourne

xx

willeke

damn girl! wat gaaf allemaal. maar geen taz dus ;)

vanuit hier is eindelijk nieuws: mijn zus is 13 december bevallen van een zoontje. hij heet rick!!

geniet nog lekker and be safe

xx

San