ik-ga-op-reis-en.reismee.nl

Makarora, Queenstown, Gunns Camp en Invercardgill (of zoiets!!)

Allowa!!

Hoe gaat't in Nederland?! Ik hoop alles goed! M'n laatste verhaal ging over de Franz Joseph ervaring ;)..we zijn daarna doorgegaan naar Makarora..opnieuw in de middle of nowhere bij Mt. Aspering NP. Was wel een prachtige omgeving..de route er naar toe was even eens om je ogen bij uit te kijken. Je rijdt door bergen, valleien (een L of 2?! k weet 't niet! haha) omringd door allerlei helder blauwe rivieren, tis een gewoon een plaatje om je heen! In Makarora wasset opnieuw back to basic and back to nature :) er was verder vrij weinig te doen. Er was karaoke in de enige bar daar in de omgeving en daar kwam zelfs niemand!

Vanuit hier gingen we door naar Queenstown, een stadje omringd door een prachtig landschap! Het was een dag van even niets doen..relaxen! Ik had't echt even nodig om weer gewoon niets te doen..want't reizen kost veel energie! In de avond zijn we gaan stappe in Queenstown, was wel weer even leu om er uit te zijn :)). We hebben lekker gerelaxt op't strand daarna, maar je kijkt je ogen uit daar op't strandje. Allemaal van die mannen die graag gezien willen worden, wat een idioten!! Hun lichamen waren nog net niet met olie ingesmeerd :S. Maarr goed..dat buiten wegen! Susanne (meisje met wie ik veel optrek hiero) en ik zijn ook een wandeling gaan doen in queenstown. Eerst met zo'n gondola naar boven en vanaf daar wandeling. T was een vrij zware wandeling (opnieuw..!) maar een mooi uitzicht als je bovenop de berg stond! Vanaf Queenstown door naar Gunns camp.

Op de route richting Gunn's camp, lag Milford Sound. Daar hebben we een boottrip gedaan..t was mooi..maar t regende jammer genoeg..en de bewolking lag laag..dus 't uitzicht op de bergen werdt er door beperkt..maar goed! Ik mag eigenlijk niet klagen..keb alleen maar mooi weer gehad in Nieuw Zeeland tot Milford aan toe :(. In de bus zat dit keer een oude vrouw..:S..te bizar. Denk dat ze een jaartje op 70 is..maar ontzettend verstrooid. Ze zou eigenlijk ook de boot op gaan om de cruise te doen..maar had de boot gemist..terwijl ze hulp kreeg van anderen. Vervolgens waren we terug van de cruise..was die vrouw pleite! Nergens te vinden! Nu hoorde ik dus..dat ze in Franz Joseph gesnapt was op stelen..hahaaaa.. Dat verzin je toch weer niet..zitten we met een criminele bejaarde in de bus! Hele aparte vrouw..k zei ook al misschien moet er een melding gemaakt worden..omdat de psychische gezondheid volgens mij niet helemaal in orde is.. Maar goed..na rondzoeken hadden we er eindelijk gevonden. Zei geen sorry ofzo..ging gewoon zitten alsof er nix aan de hand was. Vervolgens komen we aan in Gunn's camp..nou..echt helemaal middle of nowhere. We sliepen in een klein huisje..en 't enige wat er verder nog was was een keuken en een lounge. Geen tv..geen internet..niemand had telefoon verbinding..helemaal niets. Toen kwam die ouwe de keuken in gezet..wilde ze een kiwi gaan eten..pakt ze een enorm groot broodmes..voor haar kiwi :S...creepy! 'k zei al tegen Suzanne..hier kun je gewoon een filmscript over schrijven! We waren blij dat we niet bij haar op de kamer sliepen! Een canadese jongen was de sjaak..die sliep samen met haar alleen op een kamer :S.. In de ochtend was ze wederom te laat trouwens voor de pick up :S..

Maar goed..in Gunn'sCamp was er dus niets te beleven..en t stortte ook vrij heftig. We konden gaan puzzelen..haha..en ze hadden tijdschriften. Tijdschriften welke alleen maar gingen over vogels..en een vrij interessante ' Fishing en Hunting' ..haha..die ben ik maar gaan lezen. Erg interessant!! ;) Vanochtend vroeg uit de veren (5 uur s' ochtends) om door te gaan naar Invercardgill..of iets in die trant. We zijn net op 't noordelijkste punt van Nieuw Zeeland gestopt..Antartica zou de volgende stop zijn ;)).. Dichterbij Antartica zal'k nooit meer komen :). Op de plek waar we nu zitten, zijn weer winkeltjes en is weer leven! De meeste zuidelijke MC Donald's ter wereld :P.. Ze hebben wel internet hier..maar werken met discette's..hahaaa..hoe vind je die dan! Dus uploaden van foto's gaat'm niet worden! Morgen vertrekken we naar Dunedin en dan door naar Mt. Cook. In die omgeving zal'k 5 dagen blijven. Dan door naar Wellington, Kaikoura en dan weer met stops terug richting Auckland. Op 10 februari zal'k terugvliegen op Sydney en dan door naar Hong kong! Op 19 februari start met rondreis door China :))!!!! Vanuit Beijing! Ook ontzettend veel zin in! Maarrr...eerst nog ontzettend genieten van 't mooie Nieuw Zeeand!!

Tot later weer!!

Kus van mij!

will

hey charis!

een killer granny in je bus... das wel een bijzondere ervaring!! :)
zo maak je nog is wat mee!

en je manier van schrijven maakt weer dat ik in een deuk lig hier achter de computer!

hier verder alles prima, life goes on he (ob la di, ob la da)

vandaag is een ander vriendinnetje van me naar australie gevlogen, haha wie weet komen jullie elkaar nog tegen ;)

dikke kus
will

San & Melis

Haha! Tering, die ouwe .. wat een psychopaat!
Word je echt zo wakker is dat mes in je deur gegooid.

Veel plezier nog!

P.s. ik laat het weten over een paar maanden als de roeichinees met de kerstcadeautjes is aangekomen :P

Anke

Hahaha dat moet die spaanse vrouw uit belgië of zoiets geweest zijn, heel stray had het over haar! Ik ben nog helemaal met haar van mount cook naar Auckland gereisd, wat een eng mens was het!!!

Hoe is het er nu mee ? Lkker aan het chillen in China? Ik zit vlakbij, alleen dan net in Taiwan!

Have fun! xxxxxx