ik-ga-op-reis-en.reismee.nl

Allowa Hong Kong!

Hee allemaal :)

Even een berichtje om te weten dat ik veilig ben aangekomen :)). T was me nogal een reis..de tering! Ik moest eerst van Auckland naar Sydney..van Sydney naar Tapei en daarna naar Hong Kong. Toen kwam ik in Hong Kong aan..en daar sta je dan met je zware rugtas..in een opnieuw onbekend land :P. Ik nam de shuttle bus naar Mong Kok (dat is de buurt waar m'n hostel zit)..k trefde weer een enorme lul van een buschaffeur..pff..die geen woord engels sprak..k dacht nee he! Maar goed..k in Mong Kok uitgestapt en toen gaan rondvragen naar't adres waar m'n hostel zou zitten (Dragon hostel..haha). Aantal mensen spraken engels..andere weer niet. Gelukkig had ik m'n hostel vrij snel gevonden..t zit ergens in een groot gebouw op de zevende verdieping. Tis dat ik de beschrijving had uitgeprint hoe er te komen..anders had 'k t met geen mogelijkheid kunnen vinden! Maarr..k was er :)).

De stad Hong kong (van wat ik er nu van heb gezien)..is super :). Ik had om eerlijk te zijn..verwacht dat het zo zijn als Khoa San Road in Thailand..met een chaos van druk verkeer..allerlei geuren..en mensen die constant aan je trekken. Maarr..dat is gelukkig niet't geval. Hong Kong is druk..maar 't stinkt (haha) er niet en iedereen laat je met rust. Soms kijken ze je wel aan omdat je westers bent..maar daar blijft t bij! Ik had een flinke jetlag gister..dus ben niet verder gekomen dan de McDonalds hier om de hoek :). T is echt een giller..hoe goedkoop weer..in vergelijking met Nieuw Zeeland. Om ff een beeld te geven, een menu in Australie is 12 AUD..en menu in Nieuw Zeeland is 12NZD..een menu in Hong Kong is 27HKD..oftewel..2 euro 50!! T is een aparte stad..en tis vrij druk op straat. S'avonds is wel gaaf hoor..met al die verlichtingen en al die mensen..t is nog hartstikke druk dan. Tis weer een wereld van verschil :).

Ze hebben hier veel Chinese winkeltjes..spullen..eettentjes..etc..etc. Maar ze hebben hier ook gewoon westerse winkels..bijv. The spagetti House..haha..Burger King..verzin je toch weer niet! Tis iig absoluut niet onderontwikkeld hoor hier! Maar t is wel ff rondzoeken..ik heb echt een kaart nodig om m'n hostel terug te vinden :P.

Ik zal de komende dagen de tourist uit gaan hangen..en naar een aantal van de highlights toe gaan. Ze hebben hier een octopus pas..ofzo..en dat maakt dat je gemakkelijk gebruik kan maken van al het openbaar vervoer :). k ga morgen m'n visa regelen voor China...is binnen 1 dag klaar. En ga zo ff op onderzoek uit naar een vliegticket..dat niet te duur is. Het wil maar niet lukken met die creditcard..k ben weer het antwoord op m'n geheime vraag kwijt! Die ik net voor die boeking nodig heb..dus denk dat ik zo langs een winkeltje ga..om een vliegticket te kopen.

Maar goed. Het internet hier in het hostel is gratis..en zal binnekort ff foto's plaatsen :). De 16e vlieg ik naar Beijing :)..waar ik voor de komende dagen lekker een hotel heb geboekt :))..ff bijkomen voor m'n reis door China begint!

K zou zeggen.,.tot de volgende keer! En leuk dat je weer m'n reissite bezocht hebt :))

Kus!

marcella

sounds good!!!
wat een geluk dat het niet stinkt en de mensen niet allemaal iets van je wille.
is china misschien ook iets voor mij hahaha :)
have fun!

willeke

hey meid,

fijn dat je veilig bent aangekomen en dat het je meevalt!

succes met het vinden van een ticket!
ik hou je in de gaten ;)

kusss

San

Heel erg leuk allemaal! =D

dana

hoi charis!
Fijn dat je veilig bent aangekomen in hong kong! Ik vond vanuit nederland aankomen in hongkong wel een culture shock..heb jij dat ook vanuit NZ, maar inderdaad ook een moderne stad met high buildings! Leuk dat je nu de highlights gaat doen! Veel plezier!

liefs dana

Majolie

Heej Sjaakie!
Gaaf dat je in Hong Kong bent. Ik vind t echt stoer hoe je dat allemaal in je eentje doet in weer een nieuw, onbekend, groot land! Have fun!!
X

Chantal

He chaakie, stoer hoor, ben je nu ineens weer in China, haha!!! Lijkt me wel echt even een cultuurschok vanuit Nieuw Zeeland. Gaaf ook die foto's en fijn dat het er niet zo stinkt als in Bangkok, dat was ook echt niet relaxed idd. Nou geniet er weer even van!! We mailen snel. dikke kus