Beijing (een hele andere wereld in ieder opzicht! ;))
Hee hallo!
Alles goed in Nederland?! 'k hoop't! M'n laaste verhaal vondt plaats in Hong Kong. Ik weet niet goed meer wat ik daarover had geschreven, maar t was een vrij bijzondere stad! 't grote verschil is dat alles daar gewoon gemakkelijk gaat en in 't engels is! M'n treinreis (24 uur) begon in Hong Kong en ik arriveerde in Beijing. Ik lag in een 6 dorm coupe, boven in. Haha..t bed was smal en je moet vrij atletisch zijn uberhaupt dat bed in te komen! Ik was volgens mij de enige westerse in de trein, de rest was allemaal Chinees :). T bed was zo smal, dat k m'n kussen per ongeluk een gooi gaf, zo in 't eten van het chineese grietje dat onder me lag..oeps! De kleintjes hier zijn schattig en meestal kijken ze je met grote ogen aan, omdat je toch 'anders'bent. Gister kwam er een heel schattig klein chineesje naar me toe, ging tegenover me staan.. 'hi'..haha..toen naar z'n ouders om in 't engels proberen te vragen hoe ik heette..ahh..zo schattig! Maar verder..de treinreis..ja die ging vrij snel moet ik zeggen. Ik heb zoveel geslapen :)..k was aardig moe nog..dus dat kwam mooi uit! Van't landschap heb ik wel het een en ander kunnenzien gedurende de rit, t was zeer wisselend. Van mensen die je zag ploegen in hun winterkleding op't platteland, tot nieuwbouw huizen..waarin t net leet alsof ik in de trein door Nederland zat..vrij apart. Je kunt 't je haast niet voorstellen denk! In de avond werd de cabine naast me gebombardeerd tot sociale smoke cabine..iedereen stond te roken :S..kun je je niet voorstellen in Nederland,, waar alles verboden is! Maar goed ook, want alles gaat er eigenlijk door stinken!
Het is winter in Beijing, het heeft denk ik een aantal dagen geleden gesneeuwt want t ligt er nog steeds op sommige plekken.. Gelukkig had ik een winterjas bij me, dat scheelt! Maar..toen kwam ik aan in Beijing. Ik had me een Nederlands stelletje gesproken in Hong Kong die waren samen door China gereisd en zeiden 'ohh zomakkelijk!'. Nou ik weet niet wat er dan mis is met mij, maar ik weet echt niet hoe je jezelf uit moet drukken als ze alleen maar Chinees spreken, begrijpen en lezen! Ik kom daar dus aan op Beijing West treinstation, door de douane..en toen stond ik daar..met m'n loodzware tas (waardoor mn schouders nu echt behoorlijk naar de klote zijn, moet maar ff met tijgerbalsem in gaan smeren vanavond ;)). Ik proberen m'n hotel te vinden: Sicily Hotel Beijing. Nou vergeet het maar. Nix staat ergens aangegeven en alles in 't Chinees. Het probleem was, dat ik alleen het adres van het hotel en de naam in't engels had. Je voelt'm al aankomen, de taxi's snapten er geen reet van. Twee Chinese grietjes, die moeilijk engels spraken maar wel enigzins kwamen op me af om me te helpen en namen me aan de hand om uit te zoeken waar 'k heen moest. Ze belden naar huis, haalde de politie erbij alles..hahaaaa. Maar..uiteindelijk waren ze eruit, liepen ze mee naar een taxi en legde ze de chauffeur uit waar 'k moest zijn. Op hoop van zegen dat 'k! Maar, ze hadden 't bij 't juiste end en ik arriveerd in't hotel! Ik was ze erg dankbaar moet ik zeggen! Ik had een hotel geboekt voor mezelf, 't zelfde hotel als waar shoestring de reis gaat starten (dus waar ik de eerste dagen zou slapen)..alleen ik reis natuurlijk zelfstandig en heb't landarragement..dus vond't wel handig om er wat eerder te zijn! Maarr..t is heerlijk!! Een eigen twee persoonsbed, eigen badkamer/toilet..tv..gratis internet..alles!! Ohh..kk stond als een kind te springen van blijdschap op dat bed! Na constant maar mensen om je heen gehad te hebben, vond 'k t heerlijk om even iets voor mezelf te hebben! Dus gister en vanmiddag heb ik nix gedaan! Gewoon lekker filmpje kijken op m'n laptop en alleen naar beneden geweest voor't ontbijt. Het ontbijt hier is natuurlijk weer niet te vergelijken met Nederland. Ze serveren hier warme soep, rijst, dim sum..en alleen droog brood..met vleeswaar (maar wat k niet lekker vind!)..t ontbijt is in principe super hoor..alleen zo zwaar voor in de ochtend..ben 'k niet gewend! In de rest van de tijd eet ik noodles..haha!
K ging vanmiddag naar de bali om te vragen waarom ze werkelijk waar de hele dag door vuurewerk afsteken! t is echt te bijzonder..het gaat de hele dag door! Maar heel gaaf! Kan't zo vanaf m'n raam zien :P. Maar dat heeft dus te maken met het Lente Festival (Lantern festival)..dat ze eens per jaar hebben na 't chinese nieuwjaar! Helemaal leuk! Dus dat meisje achter de bali zei, vanavond is er een parade..dus ik dacht..gaaf..ga'k heen! Ik gevraagd of ze't adres kon opschrijven in't chinees..zij dat gedaan. 'k kwam idd aan in een grote winkelstraat..alles versierd..en verlicht..t is echt een plaatje om te zien! Maar druk..de tering..ik dacht dat Sydney druk was..of Hong Kong..nou vergeet't maar..dit was nog drukker..maar waarschijnlijk had dit te maken met de feestdag. Maar omdat het zo koud was en m'n tenen er zowat afvroren omdat ik gympjes aan had met 0 graden..trok ik het niet langer dan 2 uur om rond te lopen. Ik wist ook niet goed waar naar toe te gaan voor die optocht en vragen is lastig..omdat vrij weinig mensen engels spreken. Maar het feest is drie dagen en morgen nog een dag..dus ik dacht..k probeer t morgen nog een keer! en dan moet ik echt precies weten waar naar toe..en dat op laten schrijven in't chinees..anders kom ik nog geen steek verder!
Toen de terug reis..omdat t zo druk was..waren vrijwel alle taxi's bezet. Ik dacht nee he! Ik daar rondgelopen..uiteindelijk twee taxi's aangehouden..de een had slechte ogen en kon de naam van't hotel niet lezen en de ander wist niet waar't was! Ik dacht..de tering..en nu weer dan? Ik had al dik een uur rondgelopen in de vrieskou en begon't een beetje zat te worden. Ik zag ergens aan de overkant een super luxe hotel..k dacht..k schiet daar naar binnen..daar spreken ze vast engels! en dat deden ze! ze namen me aan de hand..hielden een taxi voor me aan..en lieten de chauffeur weten waar'k moest zijn..en nu ben ik weer in m'n heerlijk hotel :)). Maar't was me weer een avontuur! Maar t is prachtig Beijing..echt waar!
Nou ik ga weer! Ff foto's plaatsen!
Tot later!
kus!
haha charis in china!
ik wil er wel een real life serie van zien!!
je bent een stoere chick en wens je nog superveel plezier!
kus
Nou, degene die engels kunnen zijn gelijk wel heel behulpzaam gelukkig!
Heerlijk even bijkomen op je hotelkamer!
Xx
Haha, ik lag in een deuk bij het lezen van de smoke cabine in de trein. Maar vriendelijke mensen in China hoor! Gelukkig laten ze Sjaakie niet staan te midden van de onbegrijpelijke Chinese tekens.
?? (betekent: have fun!!!)
Xxx