ik-ga-op-reis-en.reismee.nl

Bangkok- Chiang Mai :))

Allowa (sawadee) :))

Hoe isset ermee in Nederland?! Hier alles prima! Ik ben vanuit Hong Kong op 16 maart doorgevlogen naar Taipei en vanuit daar naar Bangkok. Deze route, omdat China Airlines niet direct meer richting Bangkok vliegt. Maar goed, de vluchten vielen mee..dus dat scheelt! Bangkok, derde keer al weer! Ik had een hostel geboekt, dus wist direct waar ik moest wezen. Alles is zo simpel in Thailand en makkelijk je weg erin te vinden. De Khao San Road zat bomvol met backpackers, ik heb er geloof'k nog nooit zoveel gezien bij elkaar. De mensen die er geweest zijn, weten wel hoe't er aan toe gaat daar..haha. Veel kraampjes, muziek en op zich altijd wel een gezellige sfeer. Het is een aparte wereld, haha..op een gegeven moment komt er een oude vent aan gefietst, met een zonnebril op..op een riskja fiets..en de meest foute muziek die je kunt bedenken. Die staat dan 3 minuten stil op dezelfde plek en rijdt dan weer een stukje verder..hahaa..vraag me niet waar het op slaat! Tis zo droog! De eerste dag heb ik lekker rustig aan gedaan, rondje gelopen en genoten van het lekkere eten weer! Het eten in Hong Kong vond ik niet lekker, het is anders dan het eten in China. In China is er meer liefde besteedt aan het eten, is het meer gekruid en maken ze er qua smaak wat speciaals van. Hong Kong is viezig, de groenten zijn gestoomd en daar blijft het bij. Er zit vrijwel geen smaak aan! Of ik kwam in de verkeerde tentjes, dat kan ook..maar lijkt me sterk! Dus ik geniet weer met volle teugen van de rijst, pad thai's en de curry's hier!

Het hostel in Bangkok was echt top! Super mooi hostel, schoon en een en al design. Voor op zich een leuke prijs, vind't altijd wel belangrijk dat m'n eerste hostel na vluchten relaxt is! Alleen er zat een meisje daar, die had waarschijnlijk nog nooit van het begrip 'rekening houden met anderen'gehoord..want die ging iedere dag haar tas in pakken of re-organiseren om half acht in de ochtend. Maakte de hele toko ermee wakker! Dan spoor je niet hoor! Doe dat ff lekker op een ander tijdstip! Ik had oordopjes, maar dat waren van die soft dingen..en schieten iedere keer uit je oren..dus daar had ik ook niet veel profijt van! Ik ben direct de dag daarna naar de pharmacy gegaan om andere oordopjes te halen, zodat ik totaal niets meer hoorde! De eerste avond was ik ook direct lek gestoken door de muggen..en zo'n kreng had me op m'n gezicht gestoken! Ik weer! En ik ben allergisch voor muggenbeten, alles wordt dik en rood. Je kunt je wel voorstellen hoe'k erbij liep..niet alleen m'n gezicht was slachtoffer geworden door de muggen..maar ook op m'n benen hadden ze me een flink aantal keer gestoken!M'n voet was gister helemaal opgezet..ahhh! Ik had muggenspul op vanuit China..maar waarschijnlijk is dat op kruiden gebaseerd ofzo..want het hielp niets! Dus ook weer nieuw spul gehaald..helpt ook niet optimaal..maar wel beter. Denk dat ik inmiddels alweer zes muggenbulten heb. Maarjaaah..er zijn ergere dingen in't leven! Om verder te gaan, de dag daarna had ik de boot gepakt naar de treinen en vanuit hier naar de shopping malls gegaan. Daar kan ik me ook altijd prima in vermaken! Hier een filmpje gepakt, die nieuwe van Adam Sandler en Jennifer Anniston..flauwe maar grappige film. Oh ja..en voordat de film begint even je respect voor de koning tonen natuurlijk! Ze zenden daar een filmpje van de koning uit en dan gaat iedereen staan..r.e.s.p.e.c.t voor the king!

Vanuit de shoppingmalls..de locale bus genomen terug. Ik ben inmiddels wat gewend met die bussen na China! Haha, vind't altijd een ervaring..en leuker dan in een taxi waar je veel meer voor moet betalen! In de avond ben ik met de nachtbus naar Chiang Mai gegaan. De bus was op zich okey..behalve de airco stond op vriespunt te loeien..dat was wat minder. Ze hadden zelfs filmpjes aan gezet (in Engels :P)..dus prima toch! Nu in Chiang Mai, weer anders dan Bangkok. Groener! En constant hoor je vogeltjes om je heen fluiten..haha. Tijden niet gehoord! Ik zit in een hostel, wat op zich helemaal prima is..2,75 euro per nacht! Dat verzin je toch niet! In vergelijking met Australie bijvoorbeeld..scheelt het 23 euro..dat is nogal wat! Voor dezelfde kwaliteit aan hostel..afzetters daaro! In Chiang Mai ben ik zes dagen, ff lekker bijkomen. Tis hier prachtig weer en er zijn een hoop leuke dingen in de omgeving te doen, dus ik vermaak me wel! Denk dat ik een kookcursus ga volgen :)..het leren maken van zes gerechten waaronder de curry's en de loempia's..haha..altijd benieuwd geweest hoe ze ze nou maken ;))! Daarnaast zijn er vele marktjes en tempels te bezoeken. Na die zes dagen (de 25e)zal ik richting Laos gaan, waarin ik eindig in Vientiane. Vanuit daar wilde ik in eerste instantie een bus nemen naar Hanoi, Vietnam..maar t schijnt niet de meest relaxte bus te zijn..veel verhalen ook dat mensen werden afgezet..en gedoe aan de grenspost. Misschien valt het allemaal wel mee..maar ik heb teveel negatieve reacties gelezen en heb geen zin om m'n reis te laten verknallen door negatieve ervaringen! Bovendien duurt de reis 24 uur..pff. Dus heb besloten om te vliegen naar Hanoi, Vietnam vanaf Laos. Vanuit hier ga ik naar beneden reizen. In Hanoi ben ik een aantal dagen, vanuit daar vlieg ik naar Danang (in de buurt van Hoi An). Ik vlieg omdat ik een vliegticket heb kunnen vinden die net zo duur is als een bus of een treinreis! Weinig kans dat ik dan 24 uur met vervoer ga als ik kan vliegen in een uur! Voor dezelfde prijs! In Hoi An zal ik ook een aantal dagen verblijven en dan richting Nha Thrang (weet ff niet of ik 't goed schrijf!) met de trein. Ik zal daar kort blijven en dan door naar t plaatsje Mui Ne. Vanuit hier de bus naar Ho Minh City (oftwel Saigon). Dan de grens over richting Cambodja..en dan heb ik m'n rondje gedaan! Kijk er naar uit! Dacht laat ff weten wat m'n plannen zijn! Maar ik heb ongeveer een maand voor deze drie landen, dus het wordt ff knallen..maar op zich valt het eigenlijk wel mee..keb dagen genoeg in de plekken waar ik wil blijven! T begint op te schieten, keb al zes maanden bijna achter de rug. En eigenlijk waren het zes prachtige en onvergetelijke maanden, ik ben zo blij dat ik de beslissing heb gemaakt om te gaan reizen..keb zoveel gezien...gedaan..en nieuwe mensen leren kennen. Ik heb nog drie maanden te gaan, waaronder komende maande de planning van hierboven, dan nog Indonesië en Maleisië en dan zal ‘k weer richting Nederland komen. Ik wil daar het liefst nog niet over nadenken..ik mis zeker sommige mensen om me heen..maar vind't ook heerlijk om gewoon te genieten en rond te reizen!

De komende dagen zal ‘k Chiang Mai gaan verkennen, heb er zin in!

Tot de volgende keer weer! (waarschijnlijk dit keer uit Laos!)

Groetjes!!

marcella

lekker om dan weer in thailand te zijn, met al dat lekker eten :)
geniet er maar van hoor! chiang mai is mooi he, lekker gemoedelijk, is ook wel ff lekker
ben benieuwd hoe je laos gaat vinden!

dikke kus

San

Ha Charis!

Leuk verhaal weer =)
Mogge planning!

Die man op die fiets HAHAHA!

Nou dat wijf op je kamer heeft waarschijnlijk een dwangneurose.. wie gaat er nou elke dag om half 8 je tas reorganiseren. Echt geen leve.

Ik zie 't al voor me dat wij in de bioscoop hier recht op staan en ik koor zingen dat je respect hebt voor Bea HAHAHA

xxxxx

will

heey traveler!

moet vast fijn zijn om weer makkelijker te kunnen reizen. en lekker eten is natuurlijk altijd een pluspunt!

je krijgt de groetjes van anw michelle, waar ik vannacht (jaja ik heb 3 nachtdiensten) mee heb zitten kletsen.

geniet van je mooie rondreis, maar eigenlijk is dat overbodig om te zeggen. genieten doe je toch wel :D

dikke kus will