ik-ga-op-reis-en.reismee.nl

Chiang Mai - Luang Namtha

Sabai-dee! (hallo in Laos!)

Hoe gaat het met jullie?! Ik hoop alles goed! M'n laatste bericht kwam uit Bangkok. Ik heb vanuit Bangkok de nachtbus genomen naar Chiang Mai (Noord-Thailand). De bus was in principe prima te doen..haha..alleen de airco stond op 0 graden te loeien volgens mij..dus't was ijskoud! Maar'k heb gelukkig niet te klagen! T hostel was in principe prima, voor echt een cheap bedrag! Ik was hier zes dagen in totaal, een leuk, groen en mooi plaatsje om te zien. Ik ben naar 'n tempelcomplex (Doi Suthep) in de bergen geweest en de klapper vond ik met name de kookcursus! We mochten kiezen uit een aantal gerechten om te maken. Ik had gekozen voor de Pad Thai (de noodles die je hier overal op straat kunt kopen) met groenten. T was een beetje flauw van smaak de mijne..ach ja..k moet 't leren! Ze brengen hier de gerechten op smaak met visolie en ketjap..en je merkt gewoon dat ze gewoon kundig zijn in't maken van maaltijden hier. Kleur speelt ook een belangrijke rol, ze werken met bepaalde groentes om de maaltijd er kleurrijk uit te laten zien. M'n tweede gerecht was Penang curry..dat is rode curry alleen dan vermengd met pinda's..dus het veel zoeter van smaak! T was heerlijk! Daarnaast nog de cashewnut chicken, dat was ook een goeie keuze! T laatste was een kip-cocosnoot soep..maar die vond ik totaal niet lekker! Veel te pittig van smaak..kreeg t er niet in. Maar t leuke is, dat ik een kookboekje heb meegekregen waarin alles in staat..stap voor stap. Zelfs loempia's..dus back at home..zal ik t nog 's gaan maken!

M'n laatste dag in Chiang Mai op de 24e, was nogal apart moet ik zeggen. Ik sprak met een meisje uit Signapore, die wilde reizen richting Yunnan, China. Alleen ze zei dat haar moeder te overbezorgd was over't feit dat er recent een aardbeving had plaatsgevonden. Ik dacht..nee he. Want in Yunnan, China daar was ik ook pas geweest. Dus ik ging opzoeken op't internet..zitten op m'n stapelbedje..naar de aardbeving in China. Op dat moment..begint m'n bed te schudden. Dus ik dacht 'what the fuck gaan we nou weer beleven'..k dacht dat het aan mij lag..dus ik ging verder met zoeken. Maar 't stopte niet..toen bedacht ik me..een aardbeving! Dus ik was het hostel uitgelopen naar buiten, daar waren meerdere naar toe gelopen. En toen ik dat opmerkte..toen wist ik dat't een aardbeving was. De tering..maar tis een vreemde ervaring..t is net alsof je teveel gedronken hebt..je omgeving begint heen en weer te bewegen..heel vreemd! Gelukkig was de naschok minder heftig. Mensen zochten op waar't epicentrum van de aardbeving lag..dat lag in Myanmar. Dicht bij de grens van Loas, Thailand (Chiang Rai)..dus we waren 200 km van de plek af gelukkig. De kracht was 6.9 of 7..dus dat is vrij heftig voor een aardbeving. In eerste instantie vermeldde ze dat er geen slachtoffers waren gevallen..maar t aantal ligt nu al op 70. En het bizarre was..dat het zelfs in Bangkok was te voelen en waar te nemen. En Chiang Mai ligt niet ver van Myanmar af..dus..was ff schrikken! Maar gelukkig niets ernstigs..en is het daar bij gebleven. Een dag daarna..ging ik echter naar Chiang Kong..dan wasset nog heftiger geweest..als het een dagje later had plaatsgevonden. Ik blijf erbij..de wereld doet raar! Wie verwacht dat nou weer in Thailand dan?! Maar goed..gelukkig ben ik veilig..maar t doet me opnieuw beseffen..verkeerde plaats..verkeerd moment kan fataal zijn..dus haal alles uit't leven wat mogelijk is!

Ik ben in Chiang Mai opgepikt de dag erna..door Stray..die hop on..hop on..bus..waarmee je gemakkelijk door het land reist (laos). Scheelt me zoveel gezoek..gedoe..tis gewoon makkelijk en relaxt en je ziet een hoop van't land! We hebben in Chiang Rai een stop gemaakt bij een witte tempel, bizarre tempel. Je start in 'de hel'..allemaal enge beelden in't wit..en handen die omhoog rijken (je moet maar ff de foto zien..dan weet je wat ik bedoel!)..dan ga je door en kom je in de tempel..maar dat is ook een apart gebeure. De tempel is van binnen geschilderd met de meest rare en recente dingen. Er was een draak ingeschilderd..waarin in't ene oog Bin Laden was te zien..en 't andere George Bush..hoe bedoel je geheime boodschap! Naja en nog meer van dat soort schilderingen die je totaal niet in een tempel verwacht! Toen door gegaan naar Chiang Khong..het grensgebied van Thailand-Laos. Hier sliepen we een nachtje. We hadden fietsen gratis bij't hotel..dus zijn we door 't gebied heen gaan fietsen, was wel weer's leuk na een half jaar! Haha.

De dag daarna zijn we doorgegaan naar Luang Namtha. Veel heuvel en bergen hier in Laos en werkelijk waar alles is groen! T is een plaatje. De mensen wonen in houten hutjes..dat is wel weer ff omschakelen! Toen we aankwamen zijn we naar een dorpje gegaan in de buurt..en daar rondgelopen. De mensen waste zich daar in de rivier.., alleen maar houten stro hutjes..apart om te zien dat mensen ook nog werkelijk zo leven! Daarna leek het mij en twee andere leuk om even rond te gaan lopen door het dorp. Toen we van de 'centrale'weg wilde afwijken om meer zo'n dorpje in te komen, kwamen we niet verder door de honden die 't gebied afbakenen en beginnen te grommen en te blaffen als je dichter bij kwam. Te bizar! Toen gingen we de andere kant oplopen..en op een gegeven moment weer opnieuw die honden..dus we gingen naar rechts..maar die straat liep dood..en aan de dode kant van de straat ook honden! Dus we waren ingesloten..we dachten 'oh oh'..en grommen en blaffen..en ze kwamen steeds dichter bij. Gelukkig niet heel dicht bij mij..maar op die Australische jongen met wie ‘k was..kwamen ze echt afgezet..en hapten richting hem. Ik ben niet snel bang..maar hier dacht ik ff van 'shit'..hoe gaan we ons hier uit redden! Gelukkig na een tijdje wandelen gaven ze t op..toen hadden we't gehad met die honden. Dus we liepen richting t hotel..en opnieuw..weer honden! De tering! Na laat dan maar! Tis niet prettig wandelen als die agressieve beesten de hele tijd om je heen slingeren en je niet verder laten! Pff..nooit eerder van gehoord ook..dat die honden hier zo extreem beschermend zijn..en agressief! Maar goed. Gelukkig ligt alles in de buurt van't hotel..dus we gaan niet verder..haha..we hebben die ervaring al gehad! Terwijl ik dit verhaal aan't typen ben op m'n hotel kamer, ben ik heerlijk aan't genieten van Laotiaanse klanken op de tv..haha..prachtige clip ook! Vanavond is er een feestje in een tent hier..daar gaan we naar toe. Ben benieuwd! Uitgaan in 'Laos'hahaa..moet vast erger dan zijn die ene keer in Hong Kong haha.. Nou ik kom dus net bij die tent vandaan..verschrikkelijk! Ik snap ook niet dat die gast van de busorganisatie daar ons mee naar toe neemt! Het was een kinderdisco..en kinderen die aan de alcohol waren en aan't dansen waren..k wist niet hoe snel ik daar weg moest wezen. Gelukkig gingen de twee andere met me mee (alleen is niet echt handig om over straat te gaan in de avond hier :P). En de vent van de organisatie bleef..samen met twee andere grietjes nog..die vonden het wel gezellig :S..spoor je niet ofzo! K voelde me echt verschrikkelijk daar! En hier in Laos overal maar posters hangen tegen 'sex tourisme'..en dan wij zeker naar zo'n kinderdisco gaan! Dacht het niet! Pff..k was ff in shock! T kan dus veeel erger dan Hong Kong..haha.

Morgen vertrekken we weer, we gaan richting Nong Khiaw/Muang Ngoi. Ik denk niet dat t je veel zegt! Mij ook niet! Haha. Ik ervaar 't gewoon en laat alles op me afkomen! Ik ga weer afronden, ik zou zeggen tot de volgende keer weer!

Groetjes!!!

marcella

wel weer heel anders he, Laos!
Wel heavy van die aardbeving, aardig gek hoor!
doe maar voorzichtig voor zover je daar zelf iets kan doen :)
have fun!

xx

will

tnx voor de update!
overal waar jij komt / ging gebeurt er wel weer wat spannends!!

vandaag mn high tea gehad, was helemaal perfect!!

travel safe

xx will

San

Tering wat erg van die aardbeving... ik maak me wel n beetje ongerust hoor =(..

En wtf is er met die honden dan? waarom zijn die overal? zijn dat wilde honden? of?

HAHA oh wat erg.. t was gewoon een pedo disco =S

Nou kijk je uit! ik stuur je nog een mailtje

xxxxx