Saigon..ofwel Ho Chi Minh City :)
Allowa
Even een korte groet uit't zonnige/hete/smorende Saigon. Ik heb begrepen dat in NL ook de zon schijnt :)! Genietse :)! Hier isset een beetje te heet!! Vanuit Mui Ne heb ik de bus gepakt richting Saigon. En ja hoor..k had weer pech! Ikhad een stoel naast een dikke zwetendeChinees (wasset volgens mij..Aziaten blijven moeilijk te onderscheiden!!). Hij zat deels over mijn stoel heen..dus ik kon m'n reet niet keren. Vervolgens viel hij in slaap, serieus Keihard snurken! Ik hoorde m'n eigen muziek niet eens meer! Ik dachtde tering..als ik hier 5 uur lang naast moet zitten wordt ik gek!.. Ik dacht dus vooraan stoelen te zien die vrij waren..dus ik zei na een half uur tegen die vent..k ga kijken of er nog een ander plaatsje vrij is..ik denk dat we daar beide vrolijker van worden! Dus ik naar voren..was er geen plek! Ik dacht shit....en toen zag'k helemaal achterin nog een plekkie vrij..k helemaal blij! Daarna was de rit prima te doen :).T verhaalklinkt je misschien bekend in de oren..dat kan..want ik had 't toen laastst ook al..toen die dagexcursie in Hanoi! En je zou misschiendenken..Maar alle aziaten zijn toch slank?! Dat zijn ze ook!! Maar ik krijg 't iedere keer voor elkaar..om naast een dikke te zitten!!! :S
Om verderrr te gaan..:)..Saigon is toch weer anders dan de andere stadjes, maar naar mijn mening het minst 'interessant'om te zien. De geschiedenis erom heen is interessant, kijkend naar de Vietnam oorlog toen der tijd. Er zijn hier een aantal museum's die je kunt bezoeken n.a.v de nare oorlog uit 't verleden. Een ander onderdeel zijn de Chu Chi Tunnels, een tunnelcomplex van 250 KM onder de grond..gemaakt om de Amerikanen toen aan te kunnen vallen..zonder dat zij een notie hadden van waar ze vandaan kwamen..onder de grond namelijk :S. Het tunnelcomplex is echt rete smal! Ik ben alleen in't eerste stuk geweest..t tweede en't derde stuk werd nog smaller en donkerder..maar gezien het hier 35 graden is en de luchtvochtigheid volgens mij 100% vond'k t wel best! Haha.
De stad zelf is niet echt heel indrukwekkend verder, naar mijn mening. Een nadeel van Vietnam vind ik, dat je constant word lastig gevallen door de mensen 'wil je dit kopen?' Wil je dat kopen?'..wil je achterop de scooter?!'Pfff NEE! Op een gegeven moment wordt t gewoon vervelend..op 't strand toen in Nha Trang..daar kon je niet rustig liggen omdat ze dan met hordes op je afkomen..als je dan wat wilt eten in een tentje (net zoals hier) storen ze je om de minuut..:S Beetje jammer! Naar mijn mening heb ik voldoende gezien van Vietnam, met name Hanoi, Hoi An en Mui Ne vond 'kinteressant en mooiom te bezichtigen..maar de rest..niet heel denderend.. Sta ik van te kijken..want ik had veel van Vietnam verwacht! Maar dat wil niet zeggen dat ik er geen goede tijd heb gehad, ik ben zeker blij dat ik er ben geweest en het mee heb kunnen maken!
Morgen vertrek ik met de bus naar Phnom Penh (Cambodja :)) ik ga me zo ff verdiepen in de Lonely planet wat ik daar kan bezichtigen de komende dagen! Gezien ik pas de 30e in Bangkok terug wil zijn, heb ik meer dan een week voor Cambodja. Ik pak denk ik een aantal dagen strand mee op Sinoukville (een badplaatsje 4 uur verwijderd van Phnom Penh). Altijd relaxt t strand en goed voor de 'teint' :)). Daarna ga'k weer omhoog naar Siem Reap, om't Angkor Watt complex te gaan bezoeken! Ben echt super benieuwd en kijk er naar uit! En dan zal 'k de 29e weer richting Bangkok gaan..zodat ik de 30e op zaterdag er weer ben. Ze hebben een zaterdagmarkt in Bangkok :) was'r als's geweest, maar vind't leuk om er nog een keertje heen te gaan! Dan op 2 mei arriveert Marnix in Bangkok. Voor degene die't nog niet wisten, we gaan daarna samen richting Indonesie. De bedoeling is om eerst een duikcursus te doen op Thailand..maar gezien Zuid Thailand drie weken geledendeels onder water stond..is de vraag offet eiland bereikbaar is..t wordt ff afwachten! Maar volgens mij kom't goed :) Daarna naar Indonesie! Kijk ik ook erg naar uit :) lijkt me echt super mooi! En dan richting huis :). K weet niet of ik 't al eerder had vermeld, maar ik kom een maand eerder richting huis! Ik vind dat ik genoeg heb gezien en heb genoten en ik vind't een mooie afronding..Indonesie. Bovendien is de 'money'dan op :)! NL zal wel weer ff omschakelen zijn..maar ik kijk er iig wel naar uit om familie en vrienden weer te zien!
't is nu wel weer ff genoeg denk :)!
K denk datm'n volgende berichtje komt als ik weer trug ben in Thailand :) 'k zou zeggen..tot dan!!
Kus!
Hey meid, je hebt nog mooie dingen op de planning staan! Klinkt goed, enjoy!
Hee Charis!
Veel plezier in Cambodja =)
'' ik denk dat we daar beide vrolijker van worden ''
HAHA.
hoe zeg je dat in het vietnamees.....?
daar worden we allebei vrolijker van hahaha
armerd!
ben benieuwd hoe je cambodja vindt!
xxx
Gaaf hoor, ankor watt schijnt ook super te zijn. En gezellig nog even samen met marnix. Veel plezier! Tot snel chick. X